10 résultats affichés


Wat is crêpe stof?

Crêpe stof heeft, door het gebruik van speciale crêpe garens, een typisch korrelig uiterlijk. Het is een zeer soepel vallende stof die amper kreukt. Crèpe stof kan gemaakt worden uit verschillende materialen zoals zijde, katoen, viscose, polyester en zelfs wol. Er kan eventueel ook wat elastaan toegevoegd worden waardoor de stof wat "stretch" krijgt.

Wat zijn de eigenschappen van crèpe?

De stof drapeert mooi en valt heel soepel valt. Hoewel dit een eerder dunne stof is, is ze wel sterk. Bijkomend voordeel van crèpe is dat deze stof niet kreukt. Deze eigenschappen maken van crèpe stof een heel veelzijdige stof die voor jurken, blouses, broeken en meer gebruikt kan worden.

Kan je crèpe stof wassen?

Je kan crèpe stof wassen op een delicaat wasprogramma. Kijk wel steeds de was instructies na want bepaalde varianten (bijvoorbeeld met wol) moeten met de hand gewassen worden. Drogen doe je bij voorkeur aan de lucht en niet in de droogkast want daarvoor is de stof te delicaat. De stof kreukt amper dus strijken is meestal niet nodig.

Heb je meer inspiratie nodig?

Kijk zeker eens naar onze workshops, patronen of blogs voor extra tips en ideeën!
Deze site maakt gebruik van cookies om U een betere browsing ervaring te bieden. Door gebruik te maken van deze website, gaat U akkoord dat wij deze cookies gebruiken.