Over Fabrix

Get creative | Get sewing

Fabrix is de realisatie van een heel lang gekoesterde droom die in 2022 uitkwam.

Ik ben Sofie, mama van 3 dochters en met een grote passie voor naaien. Ik kreeg de naaikriebels te pakken en naaide mijn eerste project zo’n 17 jaar geleden. Initieel voornamelijk autodidact maar volgde later een opleiding tot dameskleermaker. Ik studeerde Master in de Biomedische Wetenschappen en werkte 14 jaar in de farmaceutische sector maar in 2022 ging ik voor een complete carrière switch en opende een stoffenwinkel!

Heb jij ook een passie voor naaien? Spring dan zeker ‘ns binnen in onze winkel of bezoek onze webshop.

Neem contact op

Onze filosofie

Met Fabrix wil ik een omgeving creëren waar je inspiratie, kennis en alle nodige materialen kan vinden om zelf aan de slag te gaan.

Je eigen unieke en handgemaakte stukken creëren geeft veel voldoening. Hetzij als geschenk voor iemand anders of gewoon voor jezelf, het geeft een enorm fijn gevoel: Ik heb het zelf gemaakt!

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk de keuze en kwaliteit van de materialen is. Het is echt dé basis van een mooi afgewerkt project. Je kan bij Fabrix dan ook terecht voor mooie kwaliteitsstoffen aan een correcte prijs, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Stoffen

De collectie stoffen wordt voortdurend uitgebreid volgens de laatste nieuwe trends, van unistoffen tot designstoffen en van katoenstoffen tot crêpe en wolstoffen.

Bekijk de collectie

Fournituren

Bij Fabrix vind je een uitgebreid assortiment aan fournituren zoals naalden, knopen, boorden, ritsen, garen, enz.

Onze fournituren

Patronen, magazines en boeken

Ben je op zoek naar een nieuw project? Laat je inspireren door ons aanbod van patronen, magazines en boeken!

Onze patronen

Workshops

Heb je nog wat hulp nodig of wil je je kennis nog wat verder uitbreiden? Geen probleem!

Onze ervaren medewerkers helpen jou verder en organiseren ook leuke workshops die voor iedereen toegankelijk zijn, van beginner tot de meest uitdagende projecten.

Boek een workshop