Retours en herroeping

Get creative | Get sewing

Was het toch niet zoals je verwacht had?

Het kan altijd gebeuren dat U niet 100% tevreden bent met uw bestelling. Daarom kan U bij ons uw artikelen retour zenden binnen de 14 (kalender) dagen na ontvangst.

U kan dit doen door:

  • of het retourformulier in te vullen en bij uw retourzending te voegen: https://fabrix.be/retourformulier/ (opent in een nieuwe tab)
  • of ons een mail te sturen naar info@fabrix.be en uw artikelen binnen de 14 dagen na deze kennisgeving naar ons terug te sturen.
  • of ons telefonisch te contacteren en uw artikelen binnen de 14 dagen na deze kennisgeving naar ons terug te sturen.
  • of uw artikelen terug te brengen naar de winkel.

Voor een retourzending worden er door ons geen additionele kosten in rekening gebracht. Wij zullen, vanaf het moment van ontvangst door ons, het door U betaalde aankoopbedrag van de artikelen (inclusief de bij bestelling betaalde transportkosten) zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen een termijn van 14 (kalender) dagen terugstorten via dezelfde betaalmethode die door U is gebruikt, tenzij U ons toestemming geeft om dit via een alternatieve betaalmethode te doen. De kosten voor de retourzending via een externe partij zoals BPost of PostNL zijn echter wel ter uwer laste. Retours die U binnenbrengt in de winkel zijn natuurlijk altijd zonder additionele kosten.

Wel vragen wij U om tijdens deze bedenktijd zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Het is zo dat bij beschadiging van het product, door onzorgvuldige omgang door uzelf, U wel aansprakelijk blijft voor eventuele waardevermindering van het product. U dient het product slechts in die mate uit te pakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of U het product wenst te behouden. Indien U van uw herroepingsrecht gebruik maakt, dient U het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en – indien redelijkerwijze mogelijk – verpakking aan ons te retourneren, conform de verstrekte instructies.

Verder zijn er artikelen die logischerwijs uitgesloten worden van het herroepingsrecht:

  • Gewassen artikelen
  • Gebruikte artikelen
  • Meterwaren (stoffen, linten, biais,…)
  • Op maat gemaakte artikelen (kleding, herstelwerk,…)
  • Losse kranten, magazines en tijdschriften
  • Audio en video opnamen
  • Hygiënische producten waarvan de verzegeling verbroken is
  • Producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn
  • Cadeaubonnen
Neem contact op

Heeft U zich ingeschreven voor een workshop, evenement of een andere dienst (met een bij bestelling reeds gekende datum) en kan U toch niet aanwezig zijn?

Indien U zich ingeschreven heeft voor een (reeks) workshop(s), een evenement of een andere dienst met een bij bestelling reeds gekende datum wordt ingeval van annulatie of no-show van de deelnemer, het inschrijvingsgeld niet terugbetaalt.

Wat kan u verwachten in geval van annulatie of verplaatsing van een workshop, evenement of een andere dienst door Fabrix?

Fabrix kan bij onvoldoende deelnemers beslissen de aangeboden workshop of lessenreeks te annuleren. Hiervan ontvangt U uiterlijk 7 dagen voor aanvang een bericht via email en storten we het volledige bedrag terug.

In geval van ziekte van de docent, kan Fabrix besluiten om de docent te vervangen. Het kan eveneens dat Fabrix besluit om de  workshop/lessenreeks te verplaatsen of te annuleren. Bij annulering wordt het inschrijvingsgeld van de geannuleerde workshop terugbetaald.

Neem contact op

Heeft U een dienst besteld waarvoor er nog een afspraak gemaakt dient te worden, maar wilt U toch annuleren?

Als U bij ons een dienst besteld waarvoor er nog een afspraak gemaakt dient te worden (zoals een sessie(reeks) persoonlijk advies, uurtje hulp,…), dan contacteren wij U binnen de 24 uur om een datum en uur in te plannen. De voorgestelde data van uitvoering zullen dan ten laatste binnen de 14 dagen na uw bestelling zijn. Indien de voorgestelde data voor U niet passen zullen wij ten alle tijde zoeken naar een moment waarop dit wel zou kunnen doorgaan (eventueel na deze 14 dagen). Mocht er dan toch nog voor ons beide geen beschikbaar moment gevonden worden, kan U deze bestelling (kosteloos) annuleren.

Neem contact op